Imagine
RADIODIVERSEARTICOLEDESPRE NOICONTACT
Imagine Imagine Imagine
Copyright © 2013 Numele tău • Toate drepturile rezervate • Contact
TELEFON: +40 (0) 234 555 8910
Ascultati online 
24/7
Radio Maranata
VULCAN
Logo design RMV white

Tom Hodgkingson în cartea sa Ghidul Leneșului vorbește de cât de nocivă este ideea de muncă din zilele noastre și cum munca istovitoare în condiții de stres omoară două milioane de oamnei anual, echivalentul a două atentate gen cel de la 11 septembrie în fiecare zi. Ne spune că munca și viața au fost despărțite și că lucrătorul vesel a devenit un sclav călcat în picioare. Dar, în ciuda faptului că oamenii au devenit robii și roboții sistemului, o specie de oameni se conservă extraordinar de bine iar aceasta este cea a leneșului, cealaltă extremă a muncii istovitoare. Vom vedea mai jos cinci tipuri de lene.


Leneșul veșnic adormit Până când vei sta culcat leneșule? Când te vei scula din somnul tău (Prov. 6:9)? Este vorba despre acei leneși dependenți de paturile lor, care și când sunt treji dorm. Care au nevoie să facă o vizită în natură și să observe felul în care Dumnezeu și-a înzestrat creația cu hărnicie. De la furnică până la cel mai mare mamifer, toate ființele lucrează de dimineață până seara, iar felul în care Dumnezeu „a programat” natura ne vorbește nouă tuturor.

Am citit despre cea mai longevivă omidă care trăiește la Polul Nord și care în fiecare iarnă polară intră în hibernare după ce în fiecare primăvara aleargă neobosită pentru a se hrnăni cu tot ce prinde verde în calea ei. Trebuie să repete acest cilclu de 14 ori pentru a-și atinge scopul. Timp de 14 ani se trezește din hibernare și se hrănește cât de mult poate pentru că scopul vieții ei este să devină fluture. Dacă o omidă este neobosită în această alergare spre o metamorfoză extraordinară, mă întreb, oare omul caută să se transforme în ceva ce îi depășește condiția? Aleargă spre visul care a fost pus și în inima lui, visul veșniciei?
51267502-mono-lijn-vector-illustratie-van-een-uitgeputte-man-zit-aan-zijn-bureau-in-het-kantoor-s-avonds-l